пʼятницю, 12 червня 2015 р.

Українкою я народилася...

Привіт усім!
Цього разу хочеться розповісти, як я готувалася до Дня матері.
Отже, як ведеться в садочках, дітки вітають матусь зі святом віршами, танцями і піснями. Важливою частиною свята є костюм. Цього разу доні випала роль україночки.
Отже, я, як починаюча рукодільниця, вирішила, що купувати вишиванку мені трохи соромно. Треба довишивати ту, що почала.

Була куплена вже готова сшита сорочка на домотканному полотні, візерунок переробляла в процесі роботи з схеми для дорослої жіночої сорочки. Все по ключу, нитки DMC.


Далі були невдалі пошуки спідниці тому довелося сшити просту спідничку на резинці з зеленого льону. Через те, що шедевром майстерності назвати її важко, не показуватиму тут.
Ще одним елементом костюму мав бути віночок з маками. А оскільки на сорочці троянди, то треба було поєднати ці квіти. В результаті вийшов ось такий віночок.


 Наостанок фото на самій моделі) Серйозна, бо то її перша примірка.
Свято вдалося на славу. Фото з Дня мами маємо лише роздруковані від фотографа, тому тут не поділюся. Результат: доня щаслива, що мама попрацювала над образом, а мама щаслива, бо доня щаслива) Хоча насправді вишиванка не лише для конкретного виступу, планувала я її не знаючи про роль дитини. Мрію про вишиванку для себе і чоловіка (так-так, не планую, а мрію) А у вас є вишивана сорочка?

2 коментарі:

  1. Маша, по перше - донечка красуня, у цьому віночку як квіточка!!!!
    Дуже сподобалася сорочка, ніжна та тендітна! А оздоблення мереживом робить її такою жіночною.
    Вишиванки не маємо, чоловік дірку в моїй голові зробив - виший йому сорочку. Вже почала :/ але процесів стільки, що все шиється дуже повільно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксанко, дуже дякую!
      Так цікаво подивитися, яку ви почали. Викладайте процес в блозі!
      А щодо процесів, то теж починаю все і потроху, а потім не знаю, за що братися))

      Видалити